Pero aun así, lo único que nos salva es el pensamiento

Pero aun así, lo único que nos salva es el pensamiento
ARCOmadrid, Bie & Vadstrup, Madrid
18/2 – 23/2 2010

Læsning i tekøkkenet, 2010, Acrylic, oil on canvas 67 x 95 cm

Mor til ti får bygget vej og skole, 2010. Acrylic, oil on canvas. 101 x 118 cm

P R E S S E M E D D E L E L S E
Det er med stor glæde at Bie & Vadstrup galleri for første gang deltager i ARCOmadrid, der åbner for 29.gang torsdag den 18. og lukker den 21. februar 2010.
Messen er kendt for at blive besøgt af hen imod 100.000 gæster. Vi deltager i den afdeling af messen, der er forbeholdt kunst fremstillet inden for de sidste 3 år.

Vi præsenterer to danske kunstnere:
LINDA BJØRNSKOV og
THOMAS KIÆR

Begge kunstnere er uddannet på Det kongelige Danske Kunstakademi, København og Thomas Kiær har desuden suppleret sin uddannelse i Spanien: Facultad de Bellas Artes, Universidad Complutense, Madrid.
For begge kunstnere gælder det, at deres tilgang til maleri er intellektuel, idet der kræves en del opmærksomhed for at tilegne sig deres billeder, som ved første øjekast kan forekomme ligetil og imødekommende, men som ved nærmere eftersyn er alt andet end banale.
Linda Bjørnskov’s billedunivers er politisk, polemisk og humoristisk. Mag.art. Ellen Bastholm skriver: ”Billederne indeholder derfor mange forskellige elementer og udsagn – om vold, om ondskab, om voldsomme begivenheder. Men hun laver også billeder, om lykke og livets ukomplicerede sider… Kunstneren afviser symolske eller allegoriske koder. I stedet får vi præsentationen af det bogstaveligt bizarre eller det bogstaveligt rørende.”
Farve universet er intenst – næsten pågående, hvorved arbejdernes skarphed
accentueres.
Thomas Kiær’s univers når fra landskabs abstraktion til figurative, genkendelige elementer snart fremhævet af laserede lag af farve, snart skjult af cirkelrunde farveklatter.
Professor Ole Thyssen skriver i kataloget :” Et billede af Thomas Kiær starter med en farveflade, ofte delt op i felter med ujævne grænser, fordi malingen siler eller ikke dækker. Ovenpå disse flader indsættes serigrafier, anonyme landskaber, bybilleder, huse eller mennesker. Og ovenpå igen starter arbejdet med at artikulere – løsne, forbinde, sløre, skabe associationer og brud mellem fladerne af farver og figurer.”

Verdens økonomien tøver, men det gør den nye kunst heldigvis ikke – tværtimod kan man se, at især maleriet trænger sig på og finder nye, dristige veje frem – det som kunsten gør og skal : den afprøver grænser ! Ikke alene udforsker kunstneren sine egne kunstneriske grænser, men han / hun udfordrer sit publikum.

Besøg os i Hal 10, stand nr A/40-23.
Digitale gengivelser fås i galleriet indtil 13.2.2010.

Med venlig hilsen
Wibeke Vadstrup

Præsentationen har modtaget økonomisk støtte fra Statens Kunstråd

Dette indlæg blev udgivet i maleri, værker. Bogmærk permalinket.