The Technique of Silence

THE TECHNIQUE OF SILENCE
soloudstilling, Galleri Bie & Vadstrup, København
1/10 – 13/11 2010

Pressemeddelelse:
THE TECHNIQUE OF SILENCE – titlen refererer til den vedvarende stilhed og det lave ambitionsniveau, som de vestlige lande stadig møder u-landenes problemstillinger med.

Udstillingen er sammensat af malerier samt den 55 minutter lange mockumentary film ”On Earth” instrueret af Bjørnskov.

Der åbnes for et kig ind i Vestens selvbilleder, selvbedrag og selvoptagethed. Glimtvis ses der også repræsentanter fra Vesten, der tilsyneladende begynder at opleve en reelt trang til at fjerne denne ulighed overfor u-landene med handling frem for ord.

På sammentømrede gulvbrædder eller på lærred bliver vi i Bjørnskovs malerier, så som ”Books eating you” og ”Cocktail party” ført rundt i mange facetter i u-landsproblematikken. Vestens forhold til u-landene afspejles både ud fra et filosofisk, litterært og psykologisk grundlag. At se på u-landenes problemer, er en rejse som fører os ind i noget frastødende: I-landenes evige dårlige samvittighed overfor u-landene. Midt i det mørkeste mørke – er der også håb og humor. Maleriernes farver er skingre nuancer, og stilen er udpræget legende og naivistisk. Det naivistiske er blandet med både let slørede realiteter, som ligner klip fra dokumentarfilm, samt kantede abstrakte flader.

I mockumentary filmen ”On Earth” er scenen en nedlagt fabrikshal i Sydhavn. I filmen følger vi en gruppe på fem herboende yngre danskere: tre etniske danskere, Sylvia fra Uganda og Hector fra Chile. Gruppen mødes jævnligt i fabrikshallen og stræber efter at starte en ny velgørenhedsorganisation til fordel for u-landene. I det hele taget ønsker de at skabe et samfund og en kultur, hvor man ”giver”. Men visioner er en ting, virkelighed er en anden da Thomas, initiativtager til gruppen, foreslår at de alle nu hver måned skal bidrage med 20% af deres egen indkomst til velgørenhedsorganisationen.

Dette indlæg blev udgivet i tekster. Bogmærk permalinket.