Sydhavns Anker

Sydhavns Anker
THE TRUTH BEHIND SMALL
Hjørnet af Sigvald Olsens Gade og Borgbjergsvej, Sydhavnen
7/9 – 31/10 2012

Hvad sker der når kunsten bevæger sig langt væk fra kunstinstitutionen og ud i samfundets mellemmenneskelige relationer, til et sted som ikke har fået tildelt forskønnelsesmidler, men selv er vokset frem og i dag fremstår som sit eget, med en helt speciel identitet?

Det har kunstgruppen The Truth Behind Small sat sig for at undersøge med kunstprojektet ’Sydhavns Anker’, der finder sted i perioden 7/9 – 31/10-12 i Sydhavnen. ’Sydhavns Anker’ er et eksperimenterende skulpturelt/arkitektonisk projekt, der er placeret på hjørnet af Sigvald Olsens Gade og Borgbjergsvej og skal fungere som mikrokulturhus, blandt andet med udstillinger af lokale professionelle billedkunstnere.

Gruppen The Truth Behind Small, som består af arkitekt/billedkunstner Maya Peitersen og billedkunstner Linda Bjørnskov, arbejder med skulpturelle og arkitektoniske projekter i det offentlige rum som en metode til at sætte nye dagsordener.
’Sydhavns Anker’ udgør både et værk og en ramme om andre værker. Med dette greb vil The Truth Behind Small give lokalbefolkningen mulighed for at få et bedre kendskab til samtidskunstscenen.

Arkitektonisk peger ’Sydhavns Anker’ ud af KAB´s stramme bygninger fra 1930erne og går samtidig ind i et samspil med haveforeningernes selvbyggede sfærer. ’Sydhavns Anker’ er tegnet og bygget af The Truth Behind Small. Værket fremstår i finér og lægter og er farvesat i en skinger skala. Det indeholder en glasmontre, der skal bruges til de udstillinger, som værket skal huse under forløbet.

Mikrokulturhuset kommer til at rumme forskellige udstillinger og artist talks af billedkunstnerne Sonja Lillebæk Christensen, Christian Schmidt-Rasmussen, Eva Öhrling, Nikolai Linares og Ole Broager – samt et foredrag med filosoffen Arno Victor Nielsen. Fælles for de inviterede bidragydere er, at de enten har bopæl i Sydhavnen eller beskæftiger sig med kvarteret gennem deres kunst.

Ved at vælge anerkendte kunstnere fra Sydhavnen, vil kunstgruppen skabe en slags ’Anker Jørgensen – effekt’. Med andre ord: Sætte fokus på at Sydhavnen rummer bemærkelsesværdige personligheder. Så ligesom man tidligere var stolt over, at have Anker Jørgensen i gadebilledet, bidrager kunstgruppen med dette projekt, til at synliggøre lokale kulturpersoner.

Program:
’Sydhavns Anker’ Maya Peitersen og Linda Bjørnskov d. 7/9 – 31/10-12 Soloudstillinger, artist talks, foredrag i ’Sydhavns Anker’:
-Nikolai Linares fernisering og artist talk d. 7/9 kl. 17-19
-Christian Schmidt-Rasmussen fernisering og artist talk d. 20/9 kl. 17-19
-Arno Victor Nielsen Filosofi foredrag d. 26/9 kl. 18
-Sonja Lillebæk Christensen fernisering og artist talk d. 28/9 kl. 17-19
-Eva Öhrling fernisering og artist talk d. 5/10 kl. 16-18
-Ole Broager fernisering og artist talk d. 12/10 kl. 16-18

Dette indlæg blev udgivet i tekster. Bogmærk permalinket.